Zoeken
  • Joske van Dongen

De Beeldbewerking van fotografie!

Amersfoort

Bij studio 033 werken we graag met de aller hipste, allersnelste en -beste apparatuur.

Want, hoe beter de apparatuur, hoe beter wij ons werk kunnen doen. Nu hoorde we onlangs dat Apple bezig is met het ontwikkelen van een nieuwe Mac Pro. Dit klinkt ons als muziek in de oren en we houden de nieuwste ontwikkelingen dan ook nauwlettend in de gaten.

De laatste Mac Pro verscheen in 2013 en is volgens Apple wel toe aan een opvolger. De nieuwe Mac Pro is gemakkelijk aan te passen en up te graden en kan high end chips en grote grafische kaarten aan, waardoor het monteren van video’s nog makkelijker en sneller gaat. Ook komt er een nieuwe monitor, waarop we onze foto’s nog gedetailleerder kunnen bekijken en bewerken. Wanneer de nieuwe Mac Pro komt? ‘In de toekomst,’ aldus Apple. Wij hopen in elk geval dat de toekomst niet te lang op zich laat wachten

Ook de iMac Pro komt op de markt. Dit jaar nog, wordt verwacht. Deze zal beter geschikt zijn voor de professionele consument. Dit onder anderen door de betere prestaties, meer opslag en uitbreidbaarheid. Ook heeft de nieuwe iMac betere grafische kaarten en i7 processoren. Door dit alles is de nieuwe iMac beter geschikt voor videobewerking en fotobewerking. Misschien ook iets om uit te proberen. We worden er in elk geval heel hebberig van hier, bij studio 033.

Waarom het beste van het beste?

Snelle apparatuur betekent meer ruimte voor het creatieve proces.

En hoe beter de apparatuur, hoe makkelijker en sneller wij kunnen werken.

Een muzikant kan moeilijk spelen op een piano waarvan de toetsen blijven hangen. Hetzelfde geldt voor een fotograaf die een foto moet bewerken op een traag werkende computer: Het leidt af en het vertraagt het proces onnodig. Wij houden ons graag bezig met ons beroep: fotograferen en bewerken (en niet het oplossen van technische moeilijkheden).

Beeldbewerking van Fotografie

63 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven